Той посвещава на телевизията повече от половината си живот -

...
 Той посвещава на телевизията повече от половината си живот -
Коментари Харесай

Журналистът от BBC Питър Хорокс: България попада в най-лошата част на спектъра на руската пропаганда в Европа

 Той посвещава на малкия екран повече от половината си живот - цели 35 години. Той стартира работа в Би Би Си като стажант, а години по-късно оглавява нюзрума и международната работа на телевизионния оператор. Два пъти притежател на премията БАФТА и е член на английския медиен регулатор.

 

" Резултатите от изследванията на публичното мнение и от изборите сочат, че в България има партии, които директно симпатизират на Русия. Те взимат една четвърт, може би 30% от гласовете. Това демонстрира, че в България има хора, които мощно симпатизират на Русия. А това се усеща, въздейства се от медиите, изключително онлайн медиите. Една организация, в която членувам и аз, води акция за висококачествена информация в България.

 

Занимаваме се с тази тематика. Ясно е, че има много интернет портали, и нови така наречен сайтове-гъби, които се основават за разпространяване на дезинформация. Изглежда, че в България съществува проведена дезинформация в поддръжка на съветската позиция, споделя Хорокс.  Той твърди, че има доказателства за политически и финансов надзор зад про-руските осведомителни източници изключително в онлайн средата.

 

Хорокс е уверен, че в границите на Европейския съюз  попада в най-лошата част на спектъра на съветската агитация.

 

" Има редица други страни в Централна и Източна Европа с огромни проблеми в границите на Европейския съюз. А има и други страни на Балканите – мисля, че Сърбия би била най-ярък образец за това, по какъв начин осведомителната среда може да е дори по-лоша, където малките екрани намерено демонстрират благосклонностите си към Кремъл, тъй че ситуацията в България не е положително, само че не е най-лошото в Европа като цяло ", изяснява журналистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР